2012 m. rugpjūčio 3 d., penktadienis

Šokoladainis/Chocolate brownie



  • 300g juodo gero šokolado
  • 200g sviesto
  • 220g miltų ir žiupsnis druskos
  • 120g cukraus (galima dėti daugiau, jei norisi saldžiau)
  • 2 šaukštai kakavos
  • 2 kiaušiniai, jei maži, tai trys tada
  • tirpios kavos arba kavos sirupo
  • vanilės ekstrakto
  • riešutų (nebūtina)
  • 100g pieniško arba balto šokolado (arba rududu)
  1. Šokoladą ir sviestą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir įdėti į dubenį, kurį pastatyti ant puodo su verdančiu vandeniu (taip kad vanduo neliestų dubens ir dubens dugnas šiltų nuo garų, kuriuos skleidžia verdantis vanduo, o ne tiesioginio sąlyčio  su vandeniu.) Maišyti ir viską ištirpinti, kai ištirps, nukelti dubenį nuo puodo su vandeniu ir leisti šokoladui atvėsti. (jei naudojat medų, tai medų ištirpinti su šokoladu ir sviestu)
  2. Tuo metu išsukti kiaušinius su cukrumi,kad susimaišytų viskas. Įpilti į kiaušinius kavos sirupą arba, jei jo neturit, tai porą šaukštelių tirpios kavos ištirpinti šaukšte karšto vandens ir įmaišyti į kiaušinius.
  3. Dabar jau į pravėsusį šokoladą įmaišom kiaušinius.
  4. Miltus sumaišom su kakava ir druska, ir persijojam, tada supilam į šokoladinę masę, išmaišom ir įdedam riešutus.
  5. Kepti nedidelėje skardoje. Skardą ištepam sviestu truputį, ir išklojam kepimo popierium. Supilam šokoladinę tešlą į skardą, išlyginam ir įspaudžiam gražiai pieniško šokolado plyteles .
  6. Kepti apie 30 minučių, orkaitė 175 C. 

šaltinis: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/2008/10/sokoladainischocolate-brownie/

Pagaminta: Ievos ir adelės.


 

Shocolate brownie
  • 300g black good chocolate 
  • 200 g butter 
  • 220g flour and pinch salt
  •  120g sugar ( you cant add more, if you want very sweat brownie) 
  • 2 tablespoons of cocoa 
  •  2 eggs, if it small, 
  • then 3soluble coffee or coffee syrup
  •  vanilla extractnutts (if you want to) 
  • 100g milk or white chocolate (or caramelized milk) 
  1. Chocolate and butter slice into not big pieces and put into bowl, witch you can put on to pot with boiling water ( that watter doesn't have a direct connection to bowl, and everything, what are in it will warm from the vapor, not from the water). Stir up and dissolved everything, when it'll be dissolved, put chocolate with butter away and let it simmer down (if you use honey, then dissolve it with chocolate and butter.) 
  2. Then whip up eggs with sugar, that everything became a mass. Pour up coffee syrup  into eggs or if you don't have it, then couple teaspoons dissolved in tablespoon hot water and mix in eggs. 
  3. Now mix eggs into cool chocolate. 
  4. Flour mix with cocoa and salt, and sift, then pour everything into chocolate mass, stir up and strew nuts.
  5. Bake into small form. Cover baking form into butter and baking papper. 
  6. Pour chocolate mass, then smooth it and nicely put milk chocolate slices.Bake about 30 min, oven  175 C.
 I get it from:  http://www.beatosvirtuve.lt/blog/2008/10/sokoladainischocolate-brownie/ 

It was made by: Ieva and Adelė.

 Bon appetit from Dictators

2 komentarai:

  1. Ei, fainas blog'as .. :) ne visą dar paskaičiau, bet smagu matyt jaunus veidus ir skanius patiekalus. Tik nuotraukų galėtų būti daugiau (nieko asmeniško, tik sveika, mažyte kritiką :D )

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai malonu girdėti tokius žodžius, o dėl nuotraukų, tai ne visada yra galimybė nufotografuoti gamybos eigą, bet mes labai stengsimės :)

    AtsakytiPanaikinti