2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas


Gaminasi 40minučių + darbas
It's making 40 minutes + work


Šokoladinei tešlai :
 For chocolate dough:
  • 50g. juodo šokolado
    50 grams black chocolate
  • 4kaiušiniai
    4 eggs
  • 60g. cukraus (2.5v.š)
    60grams of sugar (2.5 tablespoons)
  • 2v.š.miltų (50g.)
    2
    tablespoon of flour (50 grams)
  • 2v.š. krakmolo (60g.)
    2
    tablespoon of starch
  • 3v.š. kakavos (60g.)
    3 tablespoon of cocoa ( 60 grams)
  • 0.5 a.š kepimo miltelų
    0.5 teaspoon of baking powder
  • žiubsnelio drusko
    s
    pinch of salt
Varškės rutuliukams:
For curds beads:

  • 250 g varškės
    250 grams of curds
  • 2 kiaušinių trynių
    2 eggs yolk
  • 50 g cukraus (2 v.š.)
    50 grams of sugar ( 2 tablespoons)
  • 50 g kokoso drožlių
    50 grams of coconut shavings
  • 3 v.š. krakmolo (60g.)
    3 tablespoon of starch (60 grams)
Šokoladinei glazūrai:
For chocolate
glaze:
  • 100 g juodojo šokolado
    100 grams of black chocolate
  • 120 ml pieno
    120 ml of milk
  • 25 g. sviesto (1.a.š)
    25 grams of butter  (1 teaspoon)
  • 50 g. cukraus (2a.š.)
    50 grams of sugar (2 teaspoons)



  1. Pirmiausia paruošiami varškės rutuliukai. Varškė sumaišoma su cukrumi, sudedami kiaušinių tryniai ir ištrinama iki vientisos masės. Suberiamos kokoso drožlės, krakmolas ir gerai išmaišoma. Drėgnomis rankomis suformuojami varškės rutuliukai.
    *
    At first you have to make curds beads. Curds is mixed with sugar, then you have to put eggs yolks and stir up to solid mass. Then you have to put coconut shavings and starch and stir up everything very good. Then you have to form curds beads with a dry hands.
  2.  Šokoladinei tešlai: kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai išplakami su 30 g cukraus iki baltos masės. Supilamas ištirpintas ir pravėsintas šokoladas. Miltai sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir kakava suberiami į trynių masę ir išmaišomi. Baltymai su žiupsneliu druskos ir likusiu cukrumi (30 g) išplakami iki standžių putų. Pamažu supilami į šokoladinę tešlą ir atsargiai išmaišomi.
    *
    For chocolate dough: you have to separate eggs yolks from egg white. Yolks are sited up with 30grams of suggar to white mass. Dissolved chocolate cool, then chocolate is mixed up with other products. Flour is mixed up with baking powder, starch and cocoa then they are poured into yolk mass and stired up.

  3. Kepimo forma 20 - 22 cm skersmens, nuimamais kraštais išklojama kepimo popieriumi. Išdėliojami varškės rutuliukai (paliekant tarp jų tarpus).
    *
    Baking form is 20-22 centimeter diameter with removable edges, you have to cover baking papper all over the baking form. Then curds beads are layed out (with space from each other)
  4. Ant viršaus užpilama šokoladinė tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175 laipsnių temperatūroje 30 - 40 min.
    *
    You have to pour chocolate dough on the top. Everything is set in the oven and baking in 175 grades
    temperature for 30 - 40 mins.
  5. Šokoladinei glazūrai: Šokoladas ištirpinamas. Pienas, cukrus ir sviestas pakaitinami ant vidutinės ugnies, kol pradeda tirštėti. Supilamas šokoladas ir gerai išmaišoma.
    *
    For chocolate glaze: Chocolate is dissolved. Milk, sugar and butter are heated on medium fire, till they are starting to
    thicken. Then you have to pour chocolate and stired up well.
  6. Iškepęs šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais pravėsinamas ir apliejamas šokoladine glazūra.
    *Baked chocolate cake with curds beads is cooled and chilled over with chocolate glaze.

Bon appetit from Dictators.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą