- 50g. juodo šokolado
50 grams black chocolate - 4kaiušiniai
4 eggs - 60g. cukraus (2.5v.š)
60grams of sugar (2.5 tablespoons) - 2v.š.miltų (50g.)
2 tablespoon of flour (50 grams) - 2v.š. krakmolo (60g.)
2 tablespoon of starch - 3v.š. kakavos (60g.)
3 tablespoon of cocoa ( 60 grams) - 0.5 a.š kepimo miltelų
0.5 teaspoon of baking powder - žiubsnelio drusko
spinch of salt
Varškės rutuliukams:
For curds beads:
For curds beads:
- 250 g varškės
250 grams of curds - 2 kiaušinių trynių
2 eggs yolk - 50 g cukraus (2 v.š.)
50 grams of sugar ( 2 tablespoons) - 50 g kokoso drožlių
50 grams of coconut shavings - 3 v.š. krakmolo (60g.)
3 tablespoon of starch (60 grams)
Šokoladinei glazūrai:
For chocolate glaze:
For chocolate glaze:
- 100 g juodojo šokolado
100 grams of black chocolate - 120 ml pieno
120 ml of milk - 25 g. sviesto (1.a.š)
25 grams of butter (1 teaspoon) - 50 g. cukraus (2a.š.)
50 grams of sugar (2 teaspoons)
- Pirmiausia paruošiami varškės rutuliukai. Varškė sumaišoma su cukrumi,
sudedami kiaušinių tryniai ir ištrinama iki vientisos masės. Suberiamos
kokoso drožlės, krakmolas ir gerai išmaišoma. Drėgnomis rankomis
suformuojami varškės rutuliukai.
*
At first you have to make curds beads. Curds is mixed with sugar, then you have to put eggs yolks and stir up to solid mass. Then you have to put coconut shavings and starch and stir up everything very good. Then you have to form curds beads with a dry hands.
- Šokoladinei tešlai: kiaušinių tryniai atskiriami nuo
baltymų. Tryniai išplakami su 30 g cukraus iki baltos masės. Supilamas
ištirpintas ir pravėsintas šokoladas. Miltai sumaišyti su kepimo
milteliais, krakmolu ir kakava suberiami į trynių masę ir išmaišomi.
Baltymai su žiupsneliu druskos ir likusiu cukrumi (30 g) išplakami iki
standžių putų. Pamažu supilami į šokoladinę tešlą ir atsargiai
išmaišomi.
*
For chocolate dough: you have to separate eggs yolks from egg white. Yolks are sited up with 30grams of suggar to white mass. Dissolved chocolate cool, then chocolate is mixed up with other products. Flour is mixed up with baking powder, starch and cocoa then they are poured into yolk mass and stired up. - Kepimo forma 20 - 22 cm skersmens, nuimamais kraštais
išklojama kepimo popieriumi. Išdėliojami varškės rutuliukai (paliekant
tarp jų tarpus).
*
Baking form is 20-22 centimeter diameter with removable edges, you have to cover baking papper all over the baking form. Then curds beads are layed out (with space from each other) - Ant viršaus užpilama šokoladinė tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175 laipsnių temperatūroje 30 - 40 min.
*
You have to pour chocolate dough on the top. Everything is set in the oven and baking in 175 grades temperature for 30 - 40 mins. - Šokoladinei glazūrai: Šokoladas ištirpinamas. Pienas, cukrus ir sviestas pakaitinami ant
vidutinės ugnies, kol pradeda tirštėti. Supilamas šokoladas ir gerai
išmaišoma.
*
For chocolate glaze: Chocolate is dissolved. Milk, sugar and butter are heated on medium fire, till they are starting to thicken. Then you have to pour chocolate and stired up well. - Iškepęs šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais pravėsinamas ir apliejamas šokoladine glazūra.
*Baked chocolate cake with curds beads is cooled and chilled over with chocolate glaze.
Bon appetit from
Dictators.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą