2012 m. liepos 17 d., antradienis

Aviečių actas

Šį  aviečių actą nusprendžiau pasidaryti pamačius gražią nuotrauką knygoje . Tą pačią dieną jį ir pasigaminau :).  Receptas labai patiko , planuoju dar ne kartą pasidraryti . Prie aviečių acto butelioko galima prikabinti kortelę su užrašu : "aviečių actu gardinkite salotas , marinuodami kepimui vištieną ar kalakutieną, aviečių actą vartokite vietoj citrinų sulčių.Skanaus!" tai gali būti puiki dovana :)
*
I decided to make this raspberry vinegar when I saw beautiful picture in a book. The same day I made it. I really like the recipe, I plan to make it again. You can add a note on the raspberry vinegar bootle with subtitles like those: " You can spice salat, pickled chicken or turkey with raspberry vinegar, you can use it instead of lemon juice. Bon appetite!" It could be a perfect pressent!

Gaminasi 2 savaitės +darbas
It's making 2weeks + work
  • 0.7 liltro baltojo vyno acto
    0.7 litre of white vine vinegar
  • 1 puodelio šviežių prinokusių aviečių
    1 cup of fresh ripe raspberry
  • 2 a.š. cukraus (50g.)
    2 teaspoons of sugar
  1. Uogas nuplaukite ir nusausinkite.
    Wash and drain berries
  2. Dubenyje uogas sumaišykite  su cukrumi ir lenvai sutraiškykite šakute.suberkite į butelį.
    Mixed up berries with sugar and easily mash it with fork in bowl. put everything in a bootle.
  3. Užpilkite vyno actu ir atsargiai išmaišykite.
    Cover up berries and sugar mass with vine vinegar.
  4. Sandariai užkimškite ir pastatykite tamsioje vietoje dviems savaitėms.
    Seal everything
    tightly and put into dark place for two weeks.
  5. Kai skystis taps gražios rubino spalvos , išpilstykite į gražius butelius.
    When fluid will become a nice ruby color,
    pour everything into pretty bootles.
Pagaminta: Augustės.
It has been made by Augustė.


Bon appétit from Dictators.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą